Απομένει 1 περίπου εβδομάδα έως ότου ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύψει το σίκουελ «Avatar: The Way of Water», που είναι η πρώτη του ταινία μετά την κυκλοφορία του «Avatar» πριν από 13 χρόνια. Η ταινία λέγεται ότι είναι μία από τις τρεις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών και η Disney που ανέλαβε την διανομή ελπίζει να της βγει σε καλό.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μίλησε για την ταινία για την οποία είπε ότι είναι ένα θαύμα που πρέπει όλοι να τη δουν στη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη.

Στην πραγματικότητα, ο Ισπανός σκηνοθέτης αποκάλεσε το «Avatar: The Way of Water» «ένα συγκλονιστικό επίτευγμα» αφού είδε σε prive προβολή την ταινία τον περασμένο μήνα.

«Είναι γεμάτο από μαγευτικές εικόνες και επικά συναισθήματα σε επική κλίμακα», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο Κάμερον βρίσκεται στο «απόγειο των δυνατοτήτων του».

Η διάρκεια της ταινίας είναι τρεις ώρες και 10 λεπτά, δηλαδή μεγαλύτερη κατά 30 λεπτά από την πρώτη ταινία «Avatar». Το «The Way of Water» είναι το πρώτο από τα τέσσερα προγραμματισμένα σίκουελ του «Avatar» που ο Κάμερον θα κυκλοφορεί κάθε δεύτερη χρονιά μέχρι το 2028.