Το 76 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, ανακοίνωσε το πρόγραμμά του το οποίο διαθέτει πολυαναμενόμενες ταινίες και μια ακόμα πολύ hot ελληνική συμπαραγωγή.
Την αυλαία του φετινού φεστιβάλ θα ανοίξει το «Jeanne du Barry», με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» θα διαγωνιστεί η ταινία «How to Have Sex», της Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ. Πρόκειται για μια ελληνική συμπαραγωγή της Heretic, γυρισμένη το καλοκαίρι που μας πέρασε στα Μάλια της Κρήτης.
Επίσης -εκτός διαγωνιστικού- θα προβληθεί το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η πολυαναμενόμενη -τελευταία- ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, «Indiana Jones and the Dial of Destiny».
Το επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει τις ταινίες:
- Club Zero: Jessica Hausner
- The Zone of Interest: Jonathan Glazer
- Fallen Leaves: Aki Kaurismaki
- Four Daughters: Kaouther Ben Hania
- Asteroid City: Wes Anderson
- Anatomie d’Une Chute: Justine Triet
- Monster: Hirokazu Kore-eda
- Il Sol dell’Avvenire: Nanni Moretti
- La Chimera: Alice Rohrwacher
- L’Eté Dernier: Catherine Breillat
- La Passion De Dodin Bouffant: Tran Anh Hung
- About Dry Grasses: Nuri Bilge Ceylan
- May December: Todd Haynes
- Rapito: Marco Bellocchio
- Firebrand: Karim Ainouz
- The Old Oak: Ken Loach
- Banel et Adama: Ramata-Toulaye Sy
- Perfect Days: Wim Wenders
- Jeunesse: Wang Bing