Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του εντυπωσιακού «Tenet» (2020), ο Aμερικανο-βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει με μια βιογραφική ταινία.

Στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν καταγράφεται η ζωή του φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ενός από τους πρωτοπόρους των πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία βασίζεται στο βιογραφικό μυθιστόρημα American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer του Κάι Μπερντ και του Μάρτιν Τζέι Σέργουιν, το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 2006.

Οπως συνηθίζει άλλωστε στις ταινίες του, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έχει και εδώ συγκεντρώσει ένα all-star καστ, με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy («Peaky Blinders») στον ομώνυμο ρόλο, την  Emily Blunt  στον ρόλο της συζύγου του Οπενχάιμερ, την Κάθριν ή «Κίτι», τον Robert Downey Jr  στον ρόλο του Λιούις Στράους (μια εξέχουσα προσωπικότητα στην έρευνα και την κατασκευή των πυρηνικών όπλων και της πυρηνικής ενέργειας), ενώ ο οσκαρικός Matt Damon υποδύεται τον αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς, αξιωματικό του Σώματος Μηχανικού του Στρατού που είχε στην επίβλεψή του το Manhattan Project. Το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνει ο Gary Oldman στον ρόλο του προέδρου Τρούμαν, και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Rami Malek & Kenneth Branagh.

Η ταινία έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.