Τον ρόλο της προέδρου της κριτικής επιτροπής στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα αναλάβει τον Μάϊο η Greta Gerwig. Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στις Κάννες από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2024.

Για την γνωστή σκηνοθέτιδα το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας της, μετά την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Barbie» , η οποία έχει ξεπεράσει ήδη το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Σε δηλώσεις της μετά την πρόταση που της έγινε, η Greta Gerwing δήλωσε : «Είμαι έκπληκτη και ενθουσιασμένη που θα υπηρετήσω ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ανυπομονώ να δω τι ταξίδια επιφυλάσσει σε όλους μας». «Λατρεύω τις ταινίες – μου αρέσει να τις δημιουργώ, μου αρέσει να πηγαίνω στο σινεμά να τις βλέπω, μου αρέσει να μιλάω συνέχεια για την έβδομη τέχνη. Ως σινεφίλ, οι Κάννες ήταν πάντα η κορυφή του τι μπορεί να σημαινει η παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου… το να βρίσκομαι σε μια σκοτεινή αίθουσα γεμάτη αγνώστους, παρακολουθώντας μια ολοκαίνουργια ταινία είναι το αγαπημένο μου μέρος».