Δραματική

Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.

Release Date: 27 Μαΐου 2020

Release Date: 27 Μαΐου 2020
Director: Werner Herzog
Cast: Ishii Yuichi, Mahiro Tanimoto
Είδος: ΔραματικήΣινεφίλ

Η εταιρεία «Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.» μισθώνει ηθοποιούς που υποδύονται και αναπληρώνουν συγγενείς, φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα για λογαριασμό των πελατών της, ώστε να εξασφαλίζεται αυτό ακριβώς που δηλώνει η επωνυμία της: η οικογενειακή ευτυχία. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συμπαρίστανται στους πελάτες αναλαμβάνοντας ρόλους σε πάρτι, γάμους, κηδείες ακόμη και σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές.

Read more

Gueule d’ange

Release Date: 06 Ιουνίου 2019

Release Date: 06 Ιουνίου 2019
Director: Vanessa Filho
Cast: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir
Είδος: Δραματική

Η Μαρλέν, που ζει με την οκτάχρονη κόρη της, Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα μετά από μια νύχτα ξέφρενης διασκέδασης, κι αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων και να ζήσει ανέμελα τη ζωή της, πέρα από κάθε σύμβαση. Απορρίπτοντας την αφοσίωση και την κανονικότητα που επιβάλλεται να έχει μια μητέρα, η Μαρλέν παραδίδεται στα πάθη της, αδιαφορώντας για την κόρη της και τις επιπτώσεις που έχει η στάση της στον ψυχισμό του παιδιού. Η μικρή θα πρέπει, σε μια αντιστροφή ρόλων, να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της μητέρας της, έτσι ώστε να την κερδίσει πίσω.

Read more

Une Intime Conviction

Release Date: 05 Σεπτεμβρίου 2019

Release Date: 05 Σεπτεμβρίου 2019
Director: Antoine Raimbault
Cast: Marina Fois, Olivier Gourmet, Laurent Lucas
Είδος: Δραματική

Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας, και ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

Read more

La Quietud

Release Date: 12 Σεπτεμβρίου 2019

Release Date: 12 Σεπτεμβρίου 2019
Director: Pablo Trapero
Cast: Martina Gusman, Berenice Bejo, Edgar Ramirez
Είδος: ΔραματικήΔραματικό Θρίλερ

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουτζένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Read more

The Goldfinch

Release Date: 19 Σεπτεμβρίου 2019

Release Date: 19 Σεπτεμβρίου 2019
Director: John Crowley
Cast: Ansel Elgort, Nicole Kidman, Aneurin Barnard
Είδος: Δραματική

Ο Θεόδωρος «Θίο» Ντέκερ ήταν 13 ετών όταν η μητέρα του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Η τραγωδία αυτή αλλάζει την πορεία της ζωής του, γεμίζοντάς τον θλίψη και ενοχή, αλλά και δημιουργώντας του την ανάγκη να αναγεννηθεί, να λυτρωθεί, να αγαπήσει. Παλεύοντας με όλα αυτά, κρατά μέσα του, ως θραύσμα ελπίδας από εκείνη τη μέρα, ένα μικρό κομμάτι από έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται μια καρδερίνα σε ένα κλουβί.

Read more

Ricordi

Release Date: 26 Σεπτεμβρίου 2019

Release Date: 26 Σεπτεμβρίου 2019
Director: Valerio Mieli
Cast: Luca Marinelli, Linda Caridi
Είδος: ΑισθηματικήΔραματική

Εκείνος είναι γοητευτικός, ειρωνικός, νοσταλγικός. Εκείνη είναι γεμάτη ζωή, έξυπνη, παθιασμένη, ζει τη στιγμή. Όταν συναντιούνται, ερωτεύονται αμέσως. Αργότερα, όσο μεγαλώνουν ο ένας πλάι στον άλλο, οι προσώπικότητες τους εξελίσσονται: ενώ εκείνος γίνεται όλο και ελαφρύτερος, εκείνη γίνεται μελαγχολική.

 

 

Read more

Lemonade

Release Date: 03 Οκτωβρίου 2019

Release Date: 03 Οκτωβρίου 2019
Director: Ioana Uricaru
Cast: Malina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic
Είδος: Δραματική

Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της.

Read more

Werk ohne Autor

Release Date: 10 Οκτωβρίου 2019

Release Date: 10 Οκτωβρίου 2019
Director: Florian Henckel von Donnersmarck
Cast: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer
Είδος: Δραματική

Ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Κουρτ Μπάρνετ, δραπετεύει στη Δυτική Γερμανία. Παρόλα αυτά, ακόμα τον στοιχειώνουν οι μνήμες από τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, σε μια περίοδο όπου οι ναζί κι έπειτα οι ανατολικογερμανοί εξουσίαζαν. Όταν συναντά τη φοιτήτρια Έλι, πείθεται ότι μόλις γνώρισε τον έρωτα της ζωής του. Ξεκινάει τότε να ζωγραφίζει πίνακες, οι οποίοι δεν αντικατοπτρίζουν μονάχα τις προσωπικές του εμπειρίες, αλλά και το τραύμα μιας ολόκληρης γενιάς.

 

 

 

Read more

Judy

Release Date: 24 Οκτωβρίου 2019

Release Date: 24 Οκτωβρίου 2019
Director: Rupert Goold
Cast: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Τον χειμώνα του 1968 η Τζούντι Γκάρλαντ φτάνει στο Λονδίνο για μια σειρά sold-out παραστάσεων, ενώ παράλληλα καταδιώκεται από τους προσωπικούς της δαίμονες, νιώθει εξαντλημένη μετά από μία πολύ απαιτητική καριέρα και προετοιμάζει τον πέμπτο της γάμο.

Read more

Mia and the White Lion

Release Date: 31 Οκτωβρίου 2019

Release Date: 31 Οκτωβρίου 2019
Director: Gilles de Maistre
Cast: Daniah De Villiers, Melanie Laurent, Langley Kirkwood
Είδος: ΔραματικήΝεανικήΟικογενειακή

Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά τη χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό.

 

 

 

 

 

Read more

Dolor y Gloria

Release Date: 31 Οκτωβρίου 2019

Release Date: 31 Οκτωβρίου 2019
Director: Pedro Almodovar
Cast: Antonio Banderas, Penelope Cruz, Raul Arevalo
Είδος: ΔραματικήΕποχής

Ένας κινηματογραφιστής στη δύση της καριέρας του αναπολεί τη ζωή του: τη μητέρα του, τις ερωμένες του, τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε. Η ανάγκη του να διηγηθεί την ιστορία του μπορεί να είναι και η σωτηρία του.

 

 

 

 

Read more

Ut og Stjaele Hester

Release Date: 07 Νοεμβρίου 2019

Release Date: 07 Νοεμβρίου 2019
Director: Hans Petter Moland
Cast: Stellan Skarsgard, Bjorn Floberg, Tobias Santelmann
Είδος: Δραματική

Nοέμβριος 1999. Ο 67χρονος Τροντ ταξιδεύει σε έναν απομονωμένο οικισμό στη νορβηγική ενδοχώρα, όπου σκοπεύει να περάσει την πρωτοχρονιά μόνος του. Ενώ καταφτάνει ο χειμώνας, ανακαλύπτει πως έχει γείτονα, έναν άντρα που είχε γνωρίσει όντας παιδί το καλοκαίρι του 1948, όταν παράλληλα ο πατέρας του τον προετοίμαζε για την επερχόμενη εξαφάνιση του. Εκείνο το μακρινό καλοκαίρι, ο Τροντ ενηλικιώθηκε και μύρισε το άρωμα της γυναίκας που λαχταρούσε. Την ίδια γυναίκα που είχε επιλέξει ο πατέρας του για σύντροφο της ζωής του.

 

Read more

Sorry We Missed You

Release Date: 07 Νοεμβρίου 2019

Release Date: 07 Νοεμβρίου 2019
Director: Ken Loach
Cast: Kris Hitchen, Debbie Honeywood
Είδος: Δραματική

O Ρίκι και η Άμπι μεγαλώνουν τα δύο τους παιδιά στο Νιούκασλ, όντας μια δεμένη οικογένεια που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Εκείνος αλλάζει τη μια δουλειά μετά την άλλη, ενώ η Άμπι φροντίζει ηλικιωμένους, μια δουλειά που φαίνεται να τη γεμίζει. Παρόλο που και οι δύο δουλεύουν σκληρότερα από ποτέ, συνειδητοποιούν πως δεν θα αποκτήσουν ποτέ την ανεξαρτησία τους ή το δικό τους σπίτι. Και ξαφνικά, παρουσιάζεται στον Ρίκι μια χρυσή ευκαιρία που δεν μπορεί να χάσει.

 

Read more

Remi sans Famille

Release Date: 14 Νοεμβρίου 2019

Release Date: 14 Νοεμβρίου 2019
Director: Antoine Blossier
Cast: Maleaume Paquin, Daniel Auteuil
Είδος: ΔραματικήΕποχήςΟικογενειακή

Ο 10χρονος Ρεμί απομακρύνεται από τη θετή του μητέρα, και βρίσκεται υπό την προστασία του σινιόρ Βιταλί, ενός μυστήριου περιοδεύων διασκευαστή. Κοντά του, ο Ρεμί μαθαίνει την κοπιαστική ζωή του συγκεκριμένου επαγγέλματος, και τραγουδάει για να κερδίζει τη συντροφιά του. Μαζί με τον πιστό σκύλο Κάπι, αλλά και τη μικρή μαϊμού Ζολί-Σερ, ο Ρεμί περιδιαβαίνει ολόκληρη τη Γαλλία. Οι συναντήσεις και οι φιλίες που θα κάνει καθ’ όλη τη διαδρομή, θα τον οδηγήσουν στα μυστικά της άγνωστης ως τότε καταγωγής του.

 

Read more

The Escape

Release Date: 14 Νοεμβρίου 2019

Release Date: 14 Νοεμβρίου 2019
Director: Dominic Savage
Cast: Gemma Arterton, Dominic Cooper, Frances Barber
Είδος: Δραματική

Η Τάρα, μια νοικοκυρά στα προάστια του Λονδίνου, ζει μια ζωή που δεν είναι πια δική της: ανήκει στον εργασιομανή, εγωκεντρικό σύζυγό της, στον νεαρό γιο και στην κόρη της, και στη ληθαργική ρουτίνα των δουλειών του σπιτιού και της φροντίδας των παιδιών. Ευρισκόμενη σε δεινή θέση και αποζητώντας μια αλλαγή, μια μέρα η Τάρα παίρνει μια θαρραλέα απόφαση.

Read more

Φαντασία

Release Date: 28 Νοεμβρίου 2019

Release Date: 28 Νοεμβρίου 2019
Director: Αλέξης Καρδαράς
Cast: Ρένα Μόρφη, Γιάννης Στάνκογλου, Στέλιος Μάινας
Είδος: ΑισθηματικήΔραματική

Οκτώβριος, 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

 

 

Read more

Dronningen

Release Date: 05 Δεκεμβρίου 2019

Release Date: 05 Δεκεμβρίου 2019
Director: May el-Toukhy
Cast: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper
Είδος: Δραματική

Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο.

Read more

Ευτυχία

Release Date: 19 Δεκεμβρίου 2019

Release Date: 19 Δεκεμβρίου 2019
Director: Άγγελος Φραντζής
Cast: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Είδος: ΒιογραφίαΔραματική

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μια δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μια ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Read more

Bombshell

Release Date: 26 Δεκεμβρίου 2019

Release Date: 26 Δεκεμβρίου 2019
Director: Jay Roach
Cast: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Η αποκάλυψη του εκρηκτικού σκανδάλου με τις πολλαπλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, που οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox, Ρότζερ Άιλς.

Read more

Beanpole

Release Date: 09 Ιανουαρίου 2020

Release Date: 09 Ιανουαρίου 2020
Director: Kantemir Balagov
Cast: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Konstantin Balakirev
Είδος: Δραματική

Λένινγκραντ, 1945. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, και τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε, αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

 

 

 

Read more

La Vérité (The Truth)

Release Date: 16 Ιανουαρίου 2020

Release Date: 16 Ιανουαρίου 2020
Director: Hirokazu Kore-eda
Cast: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke
Είδος: Δραματική

Μια σταρ του γαλλικού σινεμά πρωταγωνιστεί σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ερμηνεύοντας μια μητέρα που δεν μεγαλώνει ποτέ, ενώ παράλληλα εκδίδει τα απομνημονεύματά της και δέχεται την επίσκεψη της κόρης, του γαμπρού και της εγγονής της, που ζουν στην Αμερική. Μία ταινία για την αλήθεια των οικογενειακών ψεμάτων και των κινηματογραφικών ψευδαισθήσεων.

Read more

Richard Jewell

Release Date: 16 Ιανουαρίου 2020

Release Date: 16 Ιανουαρίου 2020
Director: Clint Eastwood
Cast: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Olivia Wilde, Jon Hamm
Είδος: Δραματική

Η αληθινή ιστορία του Richard Jewell, φύλακα ασφαλείας που ανακάλυψε τον βομβιστικό μηχανισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, σώζοντας αμέτρητες ζωές. Ωστόσο, μέσα σε λίγες μέρες, από ήρωας γίνεται ο No.1 ύποπτος του FBI, κατηγορείται από τον Τύπο και το κοινό και όλα στη ζωή του έρχονται πάνω κάτω.

Read more

The Lighthouse

Release Date: 30 Ιανουαρίου 2020

Release Date: 30 Ιανουαρίου 2020
Director: Robert Eggers
Cast: Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman
Είδος: Δραματική

Τέλη του 19ου αιώνα, δυο άντρες βλοσυροί και λιγομίλητοι, αναλαμβάνουν τη φύλαξη ενός φάρου σε ένα μικρό, ανεμοδαρμένο νησί. Η απομόνωση θα σπείρει ανέμους έντασης και θα θερίσει ψυχολογικές θύελλες.

Read more

Light of My Life

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020
Director: Casey Affleck
Cast: Casey Affleck, Anna Pniowsky
Είδος: ΔραματικήΕπιστημονικής Φαντασίας

Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας, ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους -και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.

Read more

Little Women

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020
Director: Greta Gerwig
Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet, Meryl Streep
Είδος: ΑισθηματικήΔραματικήΕποχής

Η Τζο, η Μεγκ, η Μπεθ και η Έιμι μεγαλώνουν με την μητέρα τους, αφού ο πατέρας έχει φύγει να πολεμήσει στον αμερικανικό εμφύλιο. Οι περιστάσεις που έρχονται είναι όλες δύσκολες, αλλά οι στενοί δεσμοί ανάμεσα τους είναι αυτοί που θα τις κάνουν να τις ξεπεράσουν.

 

 

Read more

Monos

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020
Director: Alejandro Landes
Cast: Sofía Buenaventura, Moises Arías, Julianne Nicholson, Paul Cubides
Είδος: ΔραματικήΠεριπέτεια

Σε μια βουνοκορφή της Κολομβίας, μια ομάδα εφήβων ανταρτών, αναλαμβάνουν να προσέχουν μια Αμερικανίδα όμηρο και μια αγελάδα, σημαντική για την επιβίωσή τους. Όμως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν πολύ στραβά.

Read more

Winona

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020
Director: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Cast: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Δάφνη Πατακιά, Ηρώ Μπέζου
Είδος: Δραματική

Μοιάζει με μια ημερήσια εκδρομή σε μια όμορφη απομονωμένη παραλία. Τέσσερις γυναίκες – καμία τους η Winona – απολαμβάνουν την ομορφιά και ζουν την πιο τέλεια μέρα, που δεν θέλουν να τελειώσει ποτέ. Πίσω από τα παιχνίδια και τις φανταστικές τους ιστορίες κρύβουν μυστικά.

Read more

A Vida Invisível

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 06 Φεβρουαρίου 2020
Director: Karim Aïnouz
Cast: Julia Stockler, Carol Duarte, Flávia Gusmão
Είδος: Δραματική

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, θα χωριστούν στο τέλος της εφηβείας τους και θα περάσουν μια ζωή αναζητώντας η μια την άλλη.

Read more

A Hidden Life

Release Date: 13 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 13 Φεβρουαρίου 2020
Director: Terrence Malick
Cast: Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist, August Diehl, Bruno Ganz
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Η ιστορία του Franz Jägerstätter, αντιρρησία συνειδήσεως από την Αυστρία, που αρνήθηκε να πολεμήσει για τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Καταδικάστηκε για προδοσία και εκτελέστηκε, ενώ αργότερα ανακηρύχθηκε μάρτυρας και Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Read more

Mr. Jones

Release Date: 13 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 13 Φεβρουαρίου 2020
Director: Agnieszka Holland
Cast: James Norton, Vanessa Kirby
Είδος: ΒιογραφίαΔραματική

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του δημοσιογράφου Γκάρεθ Τζόουνς, του ανθρώπου που κατέγραψε το θάνατο εκατομμυρίων Ουκρανών από το λιμό του 1932-1933. Η ταινία ξεκινάει όταν ο Τζόουνς έχει ήδη αποκτήσει ένα όνομα επειδή έχει κάνει συνέντευξη από τον ανερχόμενο τότε Χίτλερ και συνεχίζει ακολουθώντας τον στο μεγάλο του ταξίδι στη Σοβιετική Ενωση για να συναντήσει τον Στάλιν και να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από το μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας που θα τον οδηγήσει στα βάθη της Ουκρανίας, αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της γενοκτονίας που έμεινε γνωστή ως ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας ή Γολοντομόρ.

Read more

Honeyland

Release Date: 20 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 20 Φεβρουαρίου 2020
Director: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Cast: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam
Είδος: ΔραματικήΝτοκιμαντέρ

Η Hatidze Muratova είναι μία μελισσοκόμος, που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας. Συλλέγει το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της και το πουλάει στα Σκόπια, επιμελούμενη μ’ ένα μοναδικό τρόπο τις μέλισσες και τις κηρήθρες της. Ο ερχομός μιας πολυμελούς οικογένειας νομάδων όμως θα αναστατώσει την ερημιά και τις μέλισσές της.

Read more

Just Mercy

Release Date: 27 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 27 Φεβρουαρίου 2020
Director: Destin Daniel Cretton
Cast: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson
Είδος: Δραματική

Μία αληθινή ιστορία, βασισμένη στις αναμνήσεις και εμπειρίες του παγκοσμίου φήμης δικηγόρου υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων Bryan Stevenson. Εξιστορεί την εκρηκτική δικαστική υπόθεση του WalterMcMillian, ο οποίος καταδικάστηκε άδικα σε θάνατο για τη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού.

Read more

Madre

Release Date: 27 Φεβρουαρίου 2020

Release Date: 27 Φεβρουαρίου 2020
Director: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Marta Nieto, Jules Porier, Àlex Brendemühl, Anne Consigny, Frédéric Pierrot, Guillaume Arnault
Είδος: Δραματική

Η Ελένα έχει αφήσει την Ισπανία για να ζήσει στη Γαλλία, στην παραλία όπου εξαφανίστηκε ο εξάχρονος γιος της δέκα χρόνια πριν. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει μια νέα αρχή, δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο. Μια μέρα, συναντά τυχαία έναν εύθραυστο έφηβο, που μοιάζει στον χαμένο γιο της.

Read more

After the Wedding

Release Date: 05 Μαρτίου 2020

Release Date: 05 Μαρτίου 2020
Director: Bart Freundlich
Cast: Michelle Williams, Billy Crudup, Julianne Moore
Είδος: Δραματική

Η Isabel, διευθύντρια ενός ορφανοτροφείου στην Καλκούτα, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να γνωρίσει από κοντά τη γυναίκα, που διατίθεται να τους κάνει μία μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά. Εκεί, τα μυστικά του παρελθόντος θα βγουν το ένα μετά το άλλο στην επιφάνεια.

Read more

The Way Back

Release Date: 05 Μαρτίου 2020

Release Date: 05 Μαρτίου 2020
Director: Gavin O'Connor
Cast: Ben Affleck, Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Hayes MacArthur
Είδος: Δραματική

O Jack Cunningham, σταρ του μπάσκετ κατά τα σχολικά του χρόνια, που τώρα παλεύει με τον αλκοολισμό, καλείται να γίνει προπονητής μπάσκετ στην παρακμάζουσα ομάδα του σχολείου του. Καθώς η ομάδα βελτιώνεται και αρχίζει να νικάει, ο Jack βρίσκει ένα λόγο να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες.

Read more

Dark Waters

Release Date: 05 Μαρτίου 2020

Release Date: 05 Μαρτίου 2020
Director: Todd Haynes
Cast: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp
Είδος: Δραματική

Εμπνευσμένο από τη δικαστική διαμάχη του δικηγόρου Robert Billott με την εταιρεία επεξεργασίας χημικών της οικογένειας DuPont, που αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μόλυνσης εδώ και δεκαετίες.

Read more

Il Traditore

Release Date: 19 Μαρτίου 2020

Release Date: 19 Μαρτίου 2020
Director: Marco Bellocchio
Cast: Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Cândido, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Η αληθινή ιστορία του Τομάζο Μπουσέτα και της πιο σημαντικής δίκης για τη Μαφία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Μπουσέτα πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής της Κόζα Νόστρα και έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης, που μίλησε για την εσωτερική λειτουργία της Σικελικής Μαφίας.

Read more

True History of the Kelly Gang

Release Date: 26 Μαρτίου 2020

Release Date: 26 Μαρτίου 2020
Director: Justin Kurzel
Cast: George MacKay, Essie Davis, Nicholas Hoult, Thomasin McKenzie, Charlie Hunnam, Russell Crowe
Είδος: ΒιογραφικήΔραματικήΔράσης

Βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο του Peter Carey, η ταινία εξερευνά την αλήθεια πίσω από την ιστορία του διαβόητου παρανόμου Ned Kelly και της συμμορίας του στην Αυστραλία, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Read more

The Postcard Killings

Release Date: 26 Μαρτίου 2020

Release Date: 26 Μαρτίου 2020
Director: Danis Tanovic
Cast: Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen, Naomi Battrick, Ruairi O'Connor
Είδος: ΔραματικήΜυστηρίου

Ένας ντετέκτιβ από τη Νέα Υόρκη διερευνά τον θάνατο της κόρης του, που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στο Λονδίνο. Όταν ανακαλύπτει ότι κι άλλα ζευγάρια στην Ευρώπη δολοφονήθηκαν υπό ανάλογες συνθήκες, ζητά τη βοήθεια μιας Σκανδιναβής δημοσιογράφου προκειμένου να βρει τη λύση σε μία εξαιρετικά μπερδεμένη υπόθεση.

Read more

Love Trilogy: Chained

Release Date: 09 Απριλίου 2020

Release Date: 09 Απριλίου 2020
Director: Yaron Shani
Cast: Stav Almagor, Eran Naim, Stav Patay
Είδος: Δραματική

Η ζωή του αστυνομικού Rashi έρχεται εκτός ισορροπίας, όταν δύο νεαροί, ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Μπαίνει σε διαθεσιμότητα όσο διερευνάται η υπόθεση, κάτι που όσο περνάει ο καιρός, τον ωθεί στα άκρα.

 

Read more

The Song of Names

Release Date: 09 Απριλίου 2020

Release Date: 09 Απριλίου 2020
Director: François Girard
Cast: Tim Roth, Clive Owen, Catherine McCormack
Είδος: Δραματική

Ο Martin κατατρύχεται χρόνια από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αδελφικού του φίλου και βιρτουόζου του βιολιού, Dovidl, λίγο πριν το πρώτο του κονσέρτο. Πολλά χρόνια μετά, ο Martin ανακαλύπτει ότι αυτός μπορεί να ζει και ξεκινάει ένα εμμονικό ταξίδι αναζήτησής του σε διάφορες χώρες.

Read more

A Beautiful Day in the Neighborhood

Release Date: 19 Απριλίου 2020

Release Date: 19 Απριλίου 2020
Director: Marielle Heller
Cast: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson, Maryann Plunkett
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, παρουσιαστή ενός παιδικού εκπαιδευτικού τηλεοπτικού σόου, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής. Βασισμένη στην αληθινή φιλία μεταξύ του Fred Rogers και του δημοσιογράφου Tom Junod.

Read more

Woman Walks Ahead

Release Date: 30 Απριλίου 2020

Release Date: 30 Απριλίου 2020
Director: Susanna White
Cast: Jessica Chastain, Louisa Krause, Michael Greyeyes, Sam Rockwell, Chaske Spencer
Είδος: ΒιογραφικήΔραματική

Το καλοκαίρι του 1889, η ζωγράφος Catherine Weldon ταξιδεύει στη Βόρεια Ντακότα για να ζωγραφίσει τοπία και Ινδιάνους, αναπτύσσει μία ξεχωριστή φιλία με τον αρχηγό των Σιου, Sitting Bull και τελικά εμπλέκεται στον αγώνα των ιθαγενών ινδιάνων της Lacota για τα δικαιώματά τους.

 

Read more

Farming

Release Date: 07 Μαΐου 2020

Release Date: 07 Μαΐου 2020
Director: Adewale Akinnuoye-Agbaje
Cast: Kate Beckinsale, Damson Idris, John Dagleish, Jaime Winstone, Genevieve Nnaji, Gugu Mbatha-Raw
Είδος: Δραματική

Μια βρετανική οικογένεια υιοθετεί ένα αγόρι από τη Νιγηρία, προσφέροντάς του την προοπτική μιας καλύτερης ζωής. Το τοξικό περιβάλλον της θατσερικής Αγγλίας των ’80s θα μετατρέψει την ανάγκη του για αγάπη και αποδοχή σε ένα μανιώδες όσο και αυτοκαταστροφικό εφηβικό ξέσπασμα.

Read more