Οι ακαταμάχητοι Γαλάτες που λατρεύτηκαν στη χώρα μας ενδεχομένως περισσότερο από οποιονδήποτε ήρωα γέννησε το πενάκι άλλου δημιουργού, επιστρέφουν με τη νέα ταινία τους που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις ελληνικές αίθουσες. Ο λόγος για το «Αστερίξ και Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα του Γκιγιόμ Κανέ.

Με ένα all-star καστ και μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, η παραγωγή των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει την πέμπτη κινηματογραφική live-action περιπέτεια του Αστερίξ και του Οβελίξ μετά από τις τεράστιες επιτυχίες «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα» το 1999, «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» το 2002, «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» το 2009 και «Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» το 2021.

 Στον ρόλο του Αστερίξ ο Γκιγιόμ Κανέ -ο οποίος και υπογράφει τη σκηνοθεσία- Οβελίξ ο Ζιλ Λελούς. Ο Βενσάν Κασέλ υποδύεται τον Καίσαρα και η Μαριόν Κοτιγιάρ  εμφανίζεται ως Κλεοπάτρα. Σε ρόλο έκπληξη συναντάμε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος υποδύεται έναν Ρωμαίο στρατιώτη με το όνομα Antivirus.