Στην τελευταία ταινία του Todd Field, TÁR, η Cate Blanchett υποδύεται την πρωτοποριακή μαέστρο  Lydia Tár που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα, η ζωή της οποίας θα γκρεμιστεί ενώ η ίδια βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δραματικά γεγονότα του TÁR, δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Lydia Tár είναι ένα πραγματικό πρόσωπο. Ενώ το φιλμ κυκλοφορεί στην αγορά ως βιογραφική ταινία, δεν αναφέρεται σε πραγματικό πρόσωπο. Μεταξύ της εκπληκτικής ερμηνείας της Blanchett στο ρόλο της σκληρής μαέστρου, της οποίας η εγωιστική συμπεριφορά οδηγεί στη γρήγορη πτώση της, και της ρεαλιστικής ιστορίας μιας πορείας που μοιάζει με ελεύθερη πτώση, ο σκηνοθέτης έκανε σίγουρα τα πάντα για να κάνει την ταινία να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο αληθινή. Ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσεται η ταινία είναι αρκετός για να κάνει κάθε θεατή να πιστέψει ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, κάτι που έγινε σκόπιμα. Στην πραγματικότητα, πολλοί θεατές παραδέχτηκαν ότι ξεγελάστηκαν και πίστεψαν ότι η Lydia Tár ήταν πραγματικό πρόσωπο.

Οι βραβεύσεις και οι υποψηφιότητες της πολυαναμενόμενης ταινίας:

  • Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου (Cate Blanchett) σε δράμα. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία (δράμα) και σενάριο.
  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας. Βραβείο γυναικείας ερμηνείας (Cate Blanchett).
  • Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου γυναικείου ρόλου (Cate Blanchett), αυθεντικού σεναρίου, φωτογραφίας και μοντάζ.
  • Υποψήφιο για Bafta καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου γυναικείου ρόλου (Cate Blanchett), σεναρίου και ήχου.