Η πολυαναμενόμενη πέμπτη ταινία του εμβληματικού Ιντιάνα Τζόουνς φέρει τον τίτλο «Indiana Jones and the Dial of Destiny» και έρχεται στις σκοτεινές αίθουσες τον Ιούνιο. Το franchise που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές θεατών, είναι γνωστό για τη χρήση ειδικών εφέ μακιγιάζ και stop-motion για τη δημιουργία ρεαλιστικών σκηνών. Αυτή τη φορά ο cool αρχαιολόγος έρχεται να μας χαρίσει γενναίες δόσεις δράσης και αδρεναλίνης, αναζητώντας έναν μηχανισμό ο οποίος εμπνέεται από αυτόν των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με το Empire, στο «Indiana Jones 5», θα δούμε σε κάποιες σκηνές τον νεαρό Indiana Jones να επιστρέφει στο παρελθόν και να εναντιώνεται στους Ναζί.  Πως θα γίνει όμως ο αγαπημένος ηθοποιός να εμφανίζεται ως Indy 39 ετών? Μα με τη βοήθεια της τεχνολογίας! Οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν ένα ειδικό λογισμικό, καθώς και πλάνα του Φορντ από παλιότερες ταινίες για να φτάσουν σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χωρίς τον Χάρισον Φορντ, δεν νοείται Indiana Jones. Ας μην ξεχνάμε ο αγαπημένος ηθοποιός, ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Lucasfilm χάρη στους ρόλους του στον «Πόλεμο των Άστρων» και τον «Ιντιάνα Τζόουνς».

Από μεριάς του ο ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The Late Show» του Στέφεν Κόλμπερτ ξεκαθάρισε ότι το νεανικό πρόσωπό που βλέπουμε στα 25 πρώτα λεπτά του φιλμ είναι στην πραγματικότητα το δικό του. Ο Φορντ σχολίασε στο Empire την «αφαίρεση» όλων αυτών τον ετών λέγοντας ότι «ήταν λίγο τρομακτικό» και δεν «θέλει να μάθει πώς λειτουργεί» αυτή η τεχνολογία. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βλέπει τον εαυτό του ξανά νέο, ο ίδιος τονίζει ότι δεν θέλει να επιστρέψει σε αυτή την ηλικία, δηλώνοντας: «Είμαι χαρούμενος για τα χρόνια μου».