Το μεγαλύτερο project της ζωής του, την ταινία που ξεκίνησε ως ιδέα 40 χρόνια πριν, κατάφερε να ολοκληρώσει ο Φρανσις Φορντ Κόπολα! Το έργο στόχος του Φράνσις Φορντ Κόπολα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 1980, ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν είχε καταφέρει να βρει συμμάχους του τα κινηματογραφικά στούντιο που δεν ήταν αρχικά πρόθυμα να υποστηρίξουν το όραμά του, κάτι που τον οδήγησε να το χρηματοδοτήσει μόνος του και να καταφέρει να το ολοκληρώσει 4 δεκαετίες μετά.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός,πούλησε πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία, για να στηρίξει οικονομικά την ταινία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για το cast επέλεξε αστέρες του Χόλιγουντ συμπεριλαμβανομένων των Άνταμ Ντράιβερ, Φόρεστ Γουίτακερ, Νάταλι Εμάνουελ, Όμπρι Πλάζα, Λόρενς Φίσμπερν και Τάλια Σάιρ.

Η ταινία, που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους το 2024 ακολουθεί έναν επιτυχημένο αρχιτέκτονα που αποφασίζει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη σε μια ουτοπική κοινωνία μετά από μια φυσική καταστροφή που κατέστρεψε τις υποδομές της πόλης.