Οι ταινίες «Mission: Impossible» αποτελούν μερικά από τα «διαμάντια» της Paramount, ξεπερνώντας τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office από τότε που έκανε πρεμιέρα η πρώτη ταινία, το 1996. Με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή star, οι ταινίες Mission Impossible έχουν καταφέρει και δικαίως να θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα blockbusters όλων των εποχών. 

Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το γεγονός ότι ο δημοφιλής ηθοποιός και παραγωγός αρνείται να χρησιμοποιηθούν κασκαντέρ για τις δύσκολες σκηνές, με τον ίδιο να δηλώνει πάντα πρόθυμος να οδηγήσει αεροσκάφος, να πηδήξει από αυτό ή να σκαρφαλώσει στα πιο απίθανα σημεία, και να πρωταγωνιστεί ο ίδιος και όλες τις απαιτητικές και επικίνδυνες σκηνές. Οπως δήλωσε στο παρελθόν, τα ακροβατικά είναι μέρος του χαρακτήρα του. 

Το «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στην Ελλάδα στις 13 Ιουλίου του 2023, ενώ το δεύτερο μέρος θα κυκλοφορήσει στις 28/6/2024. 

Η ταινία «Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One» θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία από όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού franchise.

Το κόστος παραγωγής άγγιξε τα $290 εκατομμύρια δολάρια και δικαίως συγκαταλλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών. Συγκριτικά η προηγούμενη ταινία, το “Mission: Impossible – Fallout” είχε budget που έφτανε τα $190 εκατομμύρια.